מושב רשפון
מושב רשפון
חסר רכיב

בוטל

גלגולו של משק 15 – היום משק בוטל

יד ראשונה – משפחת סמואל- אלישע, אניטה, רות, ראובן.
משפחת סמואל הגיעה לרשפון עם העלייה הייקית בשנת 1937. אלישע סמואל לא היה חקלאי "מצטיין" ,היתה לו פרה אחת מסכנה שלקח תמיד להרבעה אל פר ערבי עלוב. סמואל גידל בבית אימון ארנבות למאכל.
משפחת סמואל עזבה את רשפון בשנת 1947 והגרה לארה"ב.
לאחר עזיבתם עמד המשק, כמו עוד משקים אחרים, ריק ושימש דירת מעבר לחברים שטרם גמרו לבנו את ביתם. לדוגמא : משפחת סלומון, משפחת מינקה.

יד שניה – משפחת ברודסקי
בשנת 1952 רכשו יואל ועמליה ברודסקי את המשק מהמושב. הם עלו ארצה ב1948 .ברודסקי היה לולן עוד בארה"ב בעיר וילונט שבניו-ג`רסי. דרכו כלולן בארה"ב לא צלחה ומשפחת ברודסקי ועוד מספר לולנים החליטו לעלות לארץ. ליואל ועמליה היו 4 ילדים אך רק אחד מהם ,ג`קי-יעקב, עלה איתם לארץ והיה ממקימי מושב אורות שם גרה המשפחה ,הילדים והנכדים, עד היום.
את ידיעותיו ונסיונו מארה"ב בגידול תרנגולות מימש ברודסקי ברשפון בנה לול בגודל 300 מ"ר והכניס בו חידושים רבים. יסודות הלול וקירותיו עדין עומדים.

יד שלישית – משפחת בוטל
שמואל ודבורה בוטל רכשו את משק מספר 15 בשנת 1957.
חלום חייו של שמואל ז"ל היה להיות חקלאי. באותו זמן שרת שמואל בצבא קבע והגיע לדרגת סרן, אולם כשנודע לו כי יש ברשפון משק למכירה הוא לא הסס לרגע והחליט להשתחרר מהצבא ולקנות את המשק. דבורה ה"עירונית – ירושלמית" לא ששה לרעיון. הם מכרו את ביתם בנוה מגן –רמת השרון וקנו תמורת זה את המשק. דבורה העמידה תנאי למעבר קיצוני זה, שהיא תמשיך לעבוד ב"דלק" חברת הדלק הישראלית בתל-אביב.
למשפחת בוטל 3 ילדים, בועז ז"ל נולד ב1955 ברמת השרון ונהרג בתאונת טרקטור ברשפון ביוני 1971, בן 16.
ברשפון נולדו הבנות, נטע ב1958 ויפעת ב1963.

כשמשפחת בוטל הגיעה לרשפון הם גדלו ירקות מסוגים שונים ובלול המשוכלל שבנה ברודסקי –אותו שפצו- גידלו תרנגולות לרבייה.
מיד אחרי מלחמת ששת הימים היה שמואל מחלוצי מקימי חממות הורדים בארץ. הוא הקים חממה של 1/2 דונם בה גדל ורדים מזן גרנטים, אחרי שנתיים הורחבה החממה ל-3 דונם וכן הוקמה חממה קטנה לגידול כריזנטמות. הפרחים היו מיועדים לייצוא וזה נעשה באמצעות חברת אגרסקו. לאחר מספר שנים ירד הביקוש לגרנטים והפכו את החממה לחממת ציפורנים לייצוא.
לאחר פטירתו של שמואל בנובמבר 1971 חוסלה החממה.
דבורה המשיכה לגדל ירקות עם משפחת אלדר וכאשר גם ענף זה חוסל, הופסקה הפעילות החקלאית במשק ודבורה המשיכה לעבוד ב"דלק".
נטע חזרה לגור במשק עם משפחתה ב1987. ג`ו –בעלה, והילדים לירן [20] אדם[19] וקרן [13].
יפעת חזרה לגור במשק ב1994 עם משפחתה. דורון- בעלה, שהלך לעולמו בפברואר 2006 והילדים רועי [15] והדס [14].
חסר רכיב